COKIN
DATACOLOR
EIZO
EMBLEM
EPSON
FOTO GREY

HAHNEMÜHLE
HARMAN
HUOLTO
ILFORD
ILFORD Photo
MUUT
PATERSON
SPYDER
YELLOW MOON
 

Foto Grey

Harmaakortti digikuvaukseen

Foto Grey on laadukas ja samalla edullinen harmaakortti digikuvaajalle. Erilaisissa valaistusolosuhteissa digikamerat eivät aina onnistu tallentamaan oikeita värisävyjä tai valotusta. Ammattilaiset ovat pitkään käyttäneet apuna harmaakorttia, ja nyt sellainen on saatavana kaikille valokuvaajille suomenkielisen ohjeistuksen kanssa.

Foto Grey:n avulla on helppo säätää valkotasapaino/värilämpötila kohdalleen kuvankäsittelyohjelmilla. Foto Grey –harmaakortin avulla voidaan asettaa myös kuvan valkoinen piste. Lisäksi kortissa olevaa viivainta voidaan hyödyntää esimerkiksi mittasuhteiden määrittämisessä.

Harmaakortti heijastaa 18 % valosta. Niinpä se sopii myös täsmälliseen valotuksen määrittämiseen. Lopputulos on sama kuin valotusmittarin antama lukema kuvun läpi kohdistetun valon mittauksessa. Kortti sopii siis valotuksen määrittämiseen sekä digikameralla että perinteisellä kameralla.

Foto Grey käyttöohje

1. Kuvaa Foto Grey -harmaakortti kohteen kanssa. (Älä käytä automaattista valkotasapainoa.)

2. Kuvaa sen jälkeen kohde käyttäen kamerassa samoja säätöjä.

3. Avaa ensimmäisenä otettu kuva Photoshopissa tai jossain vastaavassa kuvankäsittelyohjelmassa.

4. Avaa ’Levels’ (Photoshopissa esim. CTRL +L). Klikkaa harmaakorttia ’Set gray point’ -pipetillä, jolloin kuvan värit muuttuvat neutraaleiksi. Halutessasi voit määrittää myös valkoisen pisteen (Set white point) kortin valkoisesta ruudusta.

5. Tallenna säädöt (Save…).

6. Avaa muut kuvat, jotka on otettu samoissa olosuhteissa ja samoilla kameran säädöillä (mukaan lukien valkotasapaino).

7. Avaa ’Levels’ (Photoshopissa esim. CTRL +L) ja valitse lataa tekemäsi säädöt kuviin (Load… tms.) ja hyväksy muutokset.

 

 
Foto
                Grey harmaakortti digikuvaukseen
 

Suomen Interfoto Oy, puh. 010 3288 999 email: interfoto@interfoto.fi